Студент на годината – търсим активните студенти и докторанти в България – 10.11.2016

student

 

 

plakat

 

 

Търсим активните студенти и докторанти в България

НПСС откри процедурата за номинации в Юбилейното X-то издание на Националния приз „Студент на годината“. Студентите, желаещи да участват, могат да подават своите документи до 20 Ноември 2016 година, а призьорите ще бъдат отличени на официална церемония в гр. София през месец Декември.

Националният приз „Студент на годината“ се учредява в началото на 2006 година по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България.

Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование.

Студентите и докторантите трябва да докажат своите постижения, представяйки документи за постигнатите резултати в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

В конкурса може да участва всеки студент или докторант, който е завършил успешно първи курс и има съответните постижения в областта, в която се обучава.

Жури, състав от водещи експерти от всички области на образованието, ще определи общо 12 награди в първа сфера на конкурса, в съответните области на образование, награда за най-добър чуждестранен студент в България, Докторант на годината 2016 и Студент на годината 2016.

• Студент на годината в Р България за 2016 г.
Журито ще определи победителя “Студент на годината” в Република България за 2016 г. сред дванадесетте най-добри претендента от първа сфера на класификатора.
След избора на “Студент на годината”, следващият по постижения заема неговото място в съответното направление.

• Докторант на годината в Р България за 2016 г.
Журито ще определи победителя “Докторант на годината” в Република България за 2016 г. след класиране на всички постъпили кандидатури.

• Чуждестранен студент на годината в Р. България за 2016г.
Журито ще определи победителя “Чуждестранен студент на годината” в Република България за 2016 г. след класиране на всички постъпили кандидатури. Наградата се присъжда за високи постижения в областта на научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на студента.

• Награда за принос в развитието на националните студентски политики, изграждащи имиджа на НПСС
Изпълнителният съвет на Националното представителство на студентските съвети в Република България ще определи наградените в съответната сфера.

 

Формуляр

Допълнителна информация

Научи повече на www.studentnagodinata.eu 

Студентите с право на обезщетение, когато останат без работа

тел. за връзка: 0882971013

 

Comments are closed.